ЗАМ.-МИНИСТЪР СТАМАТОВ: ДВОЙКИТЕ ПО МАТЕМАТИКА ОЗНАЧАВАТ СЛАБА ИКОНОМИКА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ

Начало » Последни публикации

13.06.2016

Тази година достигнахме дъното на многото двойки както по математика, така и по български език, особено в 7-ми клас. За сметка на това пък има сравнително добри резултати на матурите по български език в 12 клас. Има много добри резултати и в 4-ти клас. Равносметката направи зам.-министърът на образованието и науката Диян Стаматов в предаването “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ.

“Толкова много двойки по математика означава слаба икономика в страната ни през следващите години, а това не го иска никой. Имаме една единствена възможност - да се оттласнем от това дъно, защото в момента сме в период, в който влиза в действие новият закон за средното образование. Едновременно с това влизат нови учебни планове и учебни програми, прави се изключително задълбочена промяна в образователната сфера, която дава възможност за пълната промяна на всичко”, каза той.

Първият резултат от тази промяна е, че ще се вдигне духът на българския учител, допълни Стаматов. Според него най-важното в този период е да се повдигне стабилно духът на българския учител, за да получи своята увереност, че от него зависи абсолютно всичко в хода на самата промяна. Няма кой друг да направи промяната, освен самият учител, коментира Диян Стаматов.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“