МИНИСТЪР КЛИСАРОВА ПОЗДРАВИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ СОУ „САВО Ц. САВОВ“ В ПИРДОП ЗА ВИСОКИ ПОСТИЖЕНИЯ НА ЗРЕЛОСТНИТЕ ИЗПИТИ И ДАРИ КНИГИ

Начало » Последни публикации

04.07.2013

На 4 юли 2013 г. министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова бе на посещение в СОУ „Саво Ц. Савов“ – гр. Пирдоп. Срещата с ученици и учители се проведе в Музикалния салон.

В разговора, министър Клисарова постави акцент към инициативата през 2013 година – „Ваканция за четене“. Тя се обърна към учениците със следните думи: „Донесли сме книги за тази ваканция. Много бих се радвала, ако ги харесате и ще се радвам да ми кажете още какви книги искате. Избрахме вашето училище, защото сте в топ десет в страната по резултатите от държавните зрелостни изпити за 2013 година. Това е чест”, подчерта министър Клисарова. Тя похвали педагозите от Пирдоп, че възрожденският дух се усеща силно.

След това ученици и учители имаха възможност да задават въпроси на министъра по отношение на политиката в областта на образованието и науката. На дискусията присъстваха още кметът на град Пирдоп - инж. Цанко Цанов, началникът на РИО София-област Христо Андреев и представители на ръководствата на училища в Пирдоп.

Директорът на СОУ „Саво Ц. Савов“ Цвятко Четьов разказа историята на училището и за завидните постижения на училите в него, както и на педагогическия колектив. Той сподели, че има много продуктивни партньорства за насърчаване на учениците от всички възрасти да четат. Училището успешно участва в редица проекти и програми, сред които „С грижа за всеки ученик“ и развива успешно международно сътрудничество по линия на секторна програма „Коменски” на ЕК.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“