ЗАМ.-МИНИСТЪР КИРЯКОВ ОБСЪДИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С БРИТАНСКИЯ СЪВЕТ

Начало » Последни публикации

19.07.2016

Възможностите за сътрудничество между Министерството на образованието и науката и Британския съвет обсъди зам.-министър Красимир Киряков днес на среща с изпълнителния директор на съвета сър Кириан Деван, който е на посещение в България.

Киряков отчете досегашното изключително ползотворно сътрудничество между двете страни и подчерта, че то трябва да продължи и занапред. Сферите, в които това може да стане са развитие на науката, квалификацията на учители, професионалното образование и образователни програми по английски език. 

Двамата се обединиха около разбирането, че образованието е един от отговорите на съвременните предизвикателства, още повече с оглед на последните терористични актове в света и радикализацията на младите хора.

 На срещата бяха обсъдени и последиците от британския референдум. От Британския съвет бяха категорични, че условията на българските студенти, които в момента учат или им предстои да учат в следващите две години на Острова, няма да се променят.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“