ЗА УЧЕБНАТА ГОДИНА ИМА ПРЕДВИДЕНИ НАД 2,6 МЛН. ЛЕВА ЗА УЧЕНИЧЕСКИ ОЛИМПИАДИ

Начало » Последни публикации

17.09.2016

С решение на МС от 14 април 2016 година е одобрена нова Национална програма „Ученически олимпиади и състезания“ с общ бюджет 2 млн. 634 хил. лв. със срок на изпълнение 2016-2017 година.

Това съобщи вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева по време на парламентарен контрол в петък. Освен непрекъснато увеличаващото се финансиране по така действащите програми се създават и нови инструменти, каза още Кунева. Тя поясни, че ще бъдат финансирани дейности по провеждане на областни и национални кръгове на олимпиади, подготовка за участие в международни олимпиади, прояви от националния календар за извънучилищни прояви и спортни прояви, провеждане на допълнителна работа с ученици за подготовка за участие в олимпиади. Министърът посочи, че за 2016-2017 година са одобрени и ще бъдат финансирани 782 проекта и с допълнителната подготовка ще бъдат обхванати 10 141 талантливи ученици. Добрите примери за отлични постижения ни дават много голяма възможност цялата образователна система да тръгне напред, каза още министърът.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“