МИНИСТЪР КУНЕВА СЕ СРЕЩНА С НОВИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БАН

Начало » Последни публикации

08.12.2016

За продължаване на доброто сътрудничество и синхрона в политиките между Министерството на образованието и науката и Българската академия на науките и общи действия в рамките на българското председателство на Съвета на ЕС. Около това се обединиха вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева и новоизбраният председател на Българската академия на науките акад. Юлиян Ревалски.

Двамата обсъдиха възможностите за насърчаването на младите учени и за привличането на изявени в чужбина български учени, като сред обсъжданите мерки бяха установяване на статута на пост докторантите.

Министър Кунева посочи, че в бъдеще част от кохезионните политики на Европейския съюз ще бъдат насочени към намаляване на разликите между страните членки по отношение на научния капацитет и изследванията. По думите й преговорите по темата вероятно ще започнат през мандата на българското председателство, а първият неформален съвет в София ще бъде посветен именно на науката.

Министър Кунева и акад. Ревалски обсъдиха и партньорството между Министерството и Академията по отношение на квалификацията на учителите по математика.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“