ПСИХОЛОЗИ ОТ МОН РАБОТЯТ СЪС СЪУЧЕНИЦИТЕ НА ЗАГИНАЛОТО МОМЧЕ ОТ ХИТРИНО

Начало » Последни публикации

12.12.2016

Психолози от мобилната група на МОН работят със съучениците и учителите на загиналото момче и ранените две сестрички, които останаха сираци след аварията в Хитрино. Това съобщи  вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева пред радио „Фокус“.  

Двама специалисти са изпратени в професионалната гимназия по механотехника и електроника „Христо Ботев“ в Шумен, където е учело загиналото 18-годишно момче. Психолозите ще отидат и в училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, където са учели двете сестрички, настанени в момента в болница.

Психолози ще работят не само с пострадалите деца, но и с техните съученици и родители, с цялата общност, каза Кунева. Тя съобщи, че до края на седмицата няма да се учи в Хитрино и има възможност за удължаване на неучебното време.

МОН ще отпусне средства за ремонт на средищното училище в Хитрино. В него се обучават 232 ученици от 16 села. Повечето учители са от Шумен.

 

Банковата сметка, открита от Община Хитрино за дарения е:

ОБЩИНА ХИТРИНО
с ЕИК: 000931422,

с IBAN: BG95DEMI92403100181704
SWIFT code: DEMIBGSF

Ако дарението е предвидено за училището,
дарителят трябва да посочи това в документа за дарение.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“