ПСИХОЛОЗИ ОТ МОН РАБОТЯТ СЪС СЪУЧЕНИЦИТЕ НА ЗАГИНАЛОТО МОМЧЕ ОТ ХИТРИНО

Начало » Последни публикации

12.12.2016

Психолози от мобилната група на МОН работят със съучениците и учителите на загиналото момче и ранените две сестрички, които останаха сираци след аварията в Хитрино. Това съобщи  вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева пред радио „Фокус“.  

Двама специалисти са изпратени в професионалната гимназия по механотехника и електроника „Христо Ботев“ в Шумен, където е учело загиналото 18-годишно момче. Психолозите ще отидат и в училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, където са учели двете сестрички, настанени в момента в болница.

Психолози ще работят не само с пострадалите деца, но и с техните съученици и родители, с цялата общност, каза Кунева. Тя съобщи, че до края на седмицата няма да се учи в Хитрино и има възможност за удължаване на неучебното време.

МОН ще отпусне средства за ремонт на средищното училище в Хитрино. В него се обучават 232 ученици от 16 села. Повечето учители са от Шумен.

 

Банковата сметка, открита от Община Хитрино за дарения е:

ОБЩИНА ХИТРИНО
с ЕИК: 000931422,

с IBAN: BG95DEMI92403100181704
SWIFT code: DEMIBGSF

Ако дарението е предвидено за училището,
дарителят трябва да посочи това в документа за дарение.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“