МИНИСТЪР КУНЕВА ОТЛИЧИ ИНИЦИАТОРИТЕ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАМЕТНИК НА ЛЕВСКИ ВЪВ ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г. С. РАКОВСКИ“

Начало » Последни публикации

29.12.2016

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева отличи с грамоти трима от инициаторите за изграждането на паметника на Васил Левски в двора на Военната академия "Г. С. Раковски" днес.

За съществен принос за осъществяване на патриотичната инициатива бяха отличени ген. м-р Петко Драгоев, почетен председател на Комитета на випуските на НВУ ,,Васил Левски“, ген. м-р Тодор Дочев, зам.-командващ на Съвета на командването на силите, бивш началник на ВА ,,Г. С. Раковски“ и полк. Спирдон Спирдонов, главен редактор на в-к. ,,Българско войнство“ и сп. ,,Военен глас“.

На срещата с представителите на Инициативния комитет за изграждане на паметника на Апостола на свободата министър Кунева посочи, че екипът на МОН е направил много за патриотичното възпитание на учениците. Левски е първият герой, за който децата чуват от най-ранна възраст, отбеляза Кунева. За неговия смел дух, смело сърце и изключителна отдаденост на страната се учи много, но вие, военните бихте могли през своята професия да направите тези уроци още по-интересни, посочи вицепремиерът.

Ген. л-т Стоян Топалов връчи на Меглена Кунев почетен знак и медал от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва с благодарност за подкрепата.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“