УЧЕНИЦИ ОТ СТАМБОЛИЙСКИ ПОЗДРАВИХА МОН ЗА БАНГО ВАСИЛ

Начало » Последни публикации

13.01.2017

Ученици от ОУ „Христо Ботев“ в Стамболийски поздравиха екипа на Министерство на образованието и науката по повод ромската Нова година – Василица. Децата изпълниха два танца и разиграха съвременен вариант на приказката „Дядо вади ряпа“. Те пожелаха на екипа успешна година, след което сурвакаха за здраве зам.-министрите Диян Стаматов и Красимир Киряков. От своя страна двамата подариха на учениците образователни игри и книжки.

След тържеството възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ питаха зам.-министрите за любимите им предмети и учители в училище. „Аз обичах ученето и с удоволствие влизах в часовете по български език и литература. Обичах и да ходя на екскурзии“, каза зам.-министър Киряков. Диян Стаматов обясни, че е харесвал музиката и биологията, но вторият предмет се е превърнал в негова страст. Двамата добавиха, че имат прекрасни спомени от учителите си.

Посещението на децата от Стамболийски беше организирано от Центъра за междуетнически диалог  и толерантност „Амалипе“. Основното училище в града е едно от 240-те, в които Центърът оказва подкрепа на учениците от ромски произход.   

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“