УЧЕНИЦИ ОТ ЧЕПЕЛАРЕ СПЕЧЕЛИХА ПЪРВО МЯСТО В ГОРСКИЯ МНОГОБОЙ

Начало » Последни публикации

09.05.2017

27 състезатели от 9 професионални гимназии по горско стопанство премериха сили в десетото национално състезание по Горски многобой на територията на Учебно опитно горско стопанство „Г. Аврамов“ – Юндола. Юбилейното десето състезание бе организирано от Министерството на образованието и науката съвместно с Лесотехническия университет (ЛТУ) в дните от 3 до 5 май.

В първия етап от състезанието учениците пробягаха трасе с дължина 2.2 км по пресечен горски терен, на който бяха разположени 4 пункта по разпознаване на дървесни видове, спортен риболов, стрелба с пневматична пушка и садене на фиданки.

Вторият етап включваше поваляне на дърво, кастрене, разкройване и кубиране.

Първо място във втория етап на състезанието спечели ПГСГСТ „Никола Вапцаров“ – гр. Чепеларе, второ - ПЛТГ „Никола Вапцаров“ – гр. Банско, а трето - ПГГСД „Стефан Божков“ – гр. Батак, и ПГЗС „Александър Стамболийски“ – Чомаковци.

Първенци в крайното отборно класиране са от ПГСГСТ „Никола Вапцаров“ в Чепеларе, втори са от ПЛТГ „Никола Вапцаров“ в Банско, а трети – ПГГС „Христо Ботев“ от Велинград.

Гости на състезанието бяха професионални гимназии по горско стопанство от Румъния, Босна и Херцеговина и Сърбия. Спонсори на състезанието бяха фирма Щил, фирма Хускварна, Пролесинженеринг, Булпрофор, ЛТУ и община Велинград. Спонсорите осигуириха техника за награди на победителите. 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“