МОН СЪС СВОЙ ЩАНД НА СОФИЙСКИЯ ФЕСТИВАЛ НА НАУКАТА

Начало » Последни публикации

11.05.2017

Министерството на образованието и науката (МОН) се включи със свой щанд на седмото издание на Софийския фестивал на науката в София Тех Парк. Експерти от министерството ще запознават посетителите на форума с различни програми за научни изследвания и иновации като „Мария Склодовска-Кюри“, която е част от дейностите по „Хоризонт 2020“. По време на форума ще бъдат представени и печелившите проекти от тазгодишното издание на Националния конкурс „Млади таланти“.

Фестивалът на науката, който се организира от Британския съвет и е под патронажа на МОН, беше открит официално днес от зам.-кмета на София д-р Тодор Чобанов, директора на дирекция „Наука“ в министерството Златина Карова и изпълнителния директор на „София Тех Парк“ АД Асен Ненчев. Форумът ще продължи до 14 май 2017 г. (неделя), а всичките 40 щанда са отворени от 11 до 18 ч.

В програмата за 12 и 13 май е включено състезанието #BG10xEU Хакатон, което се организира по повод 10 години членство на България в ЕС. Отбори от специалисти по програмиране, информационни технологии, дизайн, мултимедия и маркетинг ще предложат иновативни технологични решения за проблеми в образованието, екологията, както и други обществено значими сфери.

На 14 май е финалът на традиционния конкурс за млади таланти в науката „Лаборатория за слава Fame Lab”.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“