ЗАМ.-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ ИМА БЪДЕЩЕ ПРИ ПАРТНЬОРСТВО С МЕСТНАТА ВЛАСТ И БИЗНЕСА

Начало » Последни публикации

13.11.2017

Има бъдеще. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова приветства учениците и учителите в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, представителите на местната власт и бизнеса  в Костинброд. По думите й доброто партньорство е условие за успех на професионалното образование чрез разкриване на нови специалности и осигуряване на кадри за местната индустрия. А в Костинброд тя видя точно такова взаимодействие между кмета Трайко Младенов и директорите на училища.

Днес бе даден старт на проект „Подобряване качеството на образователния процес“, по който с безвъзмездна помощ по оперативна програма „Региони в растеж“ гимназията ще бъде изцяло ремонтирана. Предвижда се подмяна на отоплителната и електроинсталацията, топлоизолация и саниране, пълен ремонт на подовете и покрива, изграждане на 3 нови лаборатории – по природни науки, както и за обучението по ветеринарна медицина и селско стопанство. Проектът включва и изграждане на игрище за волейбол, баскетбол и футбол. В училището 210 ученици се обучават по професиите ветеринарен техник и кетъринг, а от тази година 18 ученици се готвят за техник и технолог в производството на алкохолни и безалкохолни напитки с подкрепа от бизнеса. Интерес към обучението в гимназията има и от ученици от Западните покрайнини.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“