ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА ТАНЯ МИХАЙЛОВА НАГРАДИ МЛАДИ МАТЕМАТИЦИ

Начало » Последни публикации

07.12.2017

„Няма нерешими задачи. Математиката е науката, дала на човечеството най-много от древността до днес“. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздрави участниците в петото математическо състезание „Михаил Сотиров“, което се проведе в Двореца на децата в Перник

9 златни и 23 сребърни и бронзови медала на ученици от София, Перник и региона. В надпреварата се включиха 396 ученици от втори до дванайсети клас от Перник, София и Правец. Най-много отличия получиха ученици от ОУ „Св. Иван Рилски“ и ПМГ „Христо Смирненски“ и ОУ „Елин Пелин“ в Перник. Състезанието, което се провежда за пета поредна година, носи името на видния математик Михаил Сотиров, който е автор на много учебници и сборници със задачи по математика. Семейството на Сотиров връчи специална награда за изключителни постижения на ученик от Радомир.

По думите на Таня Михайлова, състезанието показва високото ниво на регионалната математическа школа. „Вярвам, че успехите се дължат най-вече на добрите учители, които пленяват децата“, отбеляза тя. Организаторите на състезанието имат амбицията да привлекат участници от цялата страна и да бъдат включени в Календара на МОН.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“