МОН ПОЛУЧИ БЕЗВЪЗМЕЗДНО СОФТУЕРЕН ПРОДУКТ ЗА ХОРА С ЦВЕТНА СЛЕПОТА

Начало » Последни публикации

13.12.2017

Министерството на образованието и науката (МОН) получи безвъзмезднo софтуерен продукт за подпомагане и подобряване на зрителните възприятия на хора с различен вид и степен на цветна слепота (далтонизъм). Дарението от фирма „Вижън Технолоджи“ ООД беше направено официално днес в присъствието на заместник-министър Деница Сачева.

Продуктът Vision Pro може да бъде използван и като скрининг тест за цветна недостатъчност. Той ще бъде разпространен чрез регионалните управления на образованието в училищата в цялата страна и ще е достъпен от 45 000 компютъра в училищните кабинети.

Заместник-министър Сачева благодари на представителите на фирмата за дарението и каза, че дигиталните технологии могат да направят образованието на децата със зрителни затруднения по-качествено и достъпно, както и да направят обществото по-проспериращо, защото чрез тях потенциалът на всяко дете може да се развива по-пълноценно. 

Снимка: БГНЕС

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“