ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ВЗЕ УЧАСТИЕ В ЧЕСТВАНЕТО ПО СЛУЧАЙ ЕВРОПЕЙСКИЯ ДЕН ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

Начало » Последни публикации

13.12.2012

На 13 декември 2012 година заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова участва в честването на традиционния Европейски ден за здравословно хранене.

„Днес ще се научим как да се храним и готвим здравословно и предлагам догодина да включим в инициативата и родителите“ – заяви заместник-министър Дамянова. Тя поздрави децата за празника и подчерта важността от това те да се хранят здравословно.

Заедно с децата и под напътствията на професионални готвачи, здравословното меню приготвиха Иван Ценов, зам.- министър на физическото възпитание и спорта, Зинаида Златанова, ръководител на Европейската комисия в България, д-р Йордан Войнов, изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните и популярни спортисти.

Събитието се организира за шести път в България от Европейската комисия и Евро-Ток България (Европейската кулинарна асоциация).

Инициативата, насърчаваща здравословното хранене при децата се провежда във всички страни-членки на Европейския съюз.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“