МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПРИСЪСТВА НА ЦЕРЕМОНИЯ ПО ВРЪЧВАНЕ НА ДАРЕНИЕ НА СТОЙНОСТ 30 000 ЕВРО ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ ЗА 18. СОУ „УИЛЯМ ГЛАДСТОН”

Начало » Последни публикации

07.12.2012

На 7 декември 2012 година заместник-министърът на образованието, младежта и науката участва в церемония по връчване на дарение на стойност 30 000 евро от правителството на Република Корея за 18. СОУ „Уилям Гладстон” - София. В желанието си да подпомогне преподаването и изучаването на корейски език у нас и в изпълнение на двустранното споразумение за развитие на ИКТ от 2010 г, корейското правителство дари на училището оборудване за интелигентна класна стая.

„За мен е изключителна чест да ви приветствам от името на министър Сергей Игнатов и да благодаря на всички вас – на колегите от 18. СОУ „Уилям Гладстон” и на посолството на Република Корея, затова че допринасяте изключително много за развитието на двустранните отношения между двете държави” – заяви заместник-министър Дамянова. В словото си тя подчерта, че ръководният екип на МОМН и правителството подкрепят новаторството и иновативността в образованието и че с окончателното приемане на новия закон за предучилищното и училищното образование ще се дава повече свобода на българското училище, ще има повече възможности за иновации и ще има по-голям шанс за развитие на компетентностите на учениците. Милена Дамянова изтъкна и важността за развитие на дигиталното образование и похвали ръководството на 18. СОУ „Уилям Гладстон” за иновативността и адаптивността.

На церемонията Н.Пр. Чън Бихо, посланик на Република Корея, символично връчи плакет за дарението на директора на училището Величка Стойчева, а от своя страна учениците подариха на посланика картина.

Гостите на събитието се запознаха с новата придобивка на училището, като присъстваха един учебен час на учениците по корейски език и видяха как функционира новата техника.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“