УЧЕНИЦИ ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ С УНИКАЛНИ ИЗОБРЕТЕНИЯ НА WEBIT.X

Начало » Последни публикации

17.05.2018

Хуманоидът София, станал първият в света робот с гражданство, персоналната летателна система Iron Man ("Железният човек") – велосипедът на бъдещето, и истински киборг ("бъдещите подобрени хора", които са симбиоза между човек и машина), са сред най-любопитните изобретения, които над 5000 български ученици ще имат възможност да видят на живо. Това ще се случи на на Webit.X на 27 юни от 19 часа в Зала "Арена Армеец".

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и изпълнителният директор на Webit Пламен Русев анонсираха инициативата. Тя е на организаторите на международния бизнес форум Webit.Festival и ще се случи с подкрепата на министерствата на образованието и на младежта и спорта, Съвета на ректорите и националните студентски съвети.

Министър Вълчев обяви, че МОН ще съдейства талантливи деца в различни сфери – и технологии, и изкуства, да получат възможност да се докоснат до световните изобретения.

Аз се надявам, че ще вдъхновим и мотивираме много млади хора да мечтаят и да бъдат проактивни в създаването на бъдещето си, защото то принадлежи на образованите хора, които имат дигитални умения, каза министърът.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“