51 107 ЗРЕЛОСТНИЦИ СЕ ЯВИХА НА ДЗИ ПО ПРЕДМЕТ ПО ИЗБОР

Начало » Последни публикации

23.05.2018

На днешния държавен зрелостен изпит по предмет по избор от 13 възможни предмета се явиха  51 107 зрелостници. Изпитът се проведе в 653 училища в страната.

Най-много ученици полагаха изпит по английски език – 13 524, по биология – 12 380 и по география и икономика – 5 930.

В националното външно оценяване по математика в VII клас участваха 55 289 ученици. Изпитът се проведе в 1747  училища в страната.

Резултатите от външното оценяване за седмокласниците ще са готови до 6 юни, а тези от държавните зрелостни изпити – до 13 юни.

Учениците, които не са успели да се явят на националното външно оценяване по математика, ще могат да кандидатстват за място в гимназиите с оценките от дипломата, преобразувани в точки.

Анулирани бяха 8 изпитни работи на зрелостници, направили опит да преписват -  две по английски език, две по биология и здравно образование, три по философски цикъл и една по география и икономика.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“