МАТУРА ПО ЖЕЛАНИЕ ПО БИОЛОГИЯ И ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПОЛОЖИХА 159 ЗРЕЛОСТНИЦИ

Начало » Последни публикации

30.05.2018

Описание на снимка: Репортерът на вестник „АзБуки“ Антоанета Найденова  показва изтегления вариант за държавния зрелостен изпит по желание в днешния ден

Общо 159 зрелостници се явиха днес на матурите по желание по биология и здравно образование и по английски език. Те писаха по вариант I, който беше изтеглен от репортера на вестник „АзБуки“ Антоанета Найденова. 46 души в страната работиха по теста по биология, а останалите 113 – по въпросите по английски език.

Утре, 31 май 2018 г., са държавните зрелостни изпити по желание по френски, испански, италиански език, физика и астрономия и география и икономика. Вариантът, по който ще пишат зрелостниците, ще е общ и ще бъде изтеглен в 7,15 ч. в Министерството. Майската изпитна сесия приключва на 1 юни 2018 г., когато са последните матури по желание по история и цивилизация и химия и опазване на околната среда. Всички изпити започват в 8 ч. и продължават четири астрономически часа. Учениците със специално образователни потребности ще имат допълнителни два часа за работа.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“