МАТУРА ПО ЖЕЛАНИЕ ПО БИОЛОГИЯ И ПО АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ПОЛОЖИХА 159 ЗРЕЛОСТНИЦИ

Начало » Последни публикации

30.05.2018

Описание на снимка: Репортерът на вестник „АзБуки“ Антоанета Найденова  показва изтегления вариант за държавния зрелостен изпит по желание в днешния ден

Общо 159 зрелостници се явиха днес на матурите по желание по биология и здравно образование и по английски език. Те писаха по вариант I, който беше изтеглен от репортера на вестник „АзБуки“ Антоанета Найденова. 46 души в страната работиха по теста по биология, а останалите 113 – по въпросите по английски език.

Утре, 31 май 2018 г., са държавните зрелостни изпити по желание по френски, испански, италиански език, физика и астрономия и география и икономика. Вариантът, по който ще пишат зрелостниците, ще е общ и ще бъде изтеглен в 7,15 ч. в Министерството. Майската изпитна сесия приключва на 1 юни 2018 г., когато са последните матури по желание по история и цивилизация и химия и опазване на околната среда. Всички изпити започват в 8 ч. и продължават четири астрономически часа. Учениците със специално образователни потребности ще имат допълнителни два часа за работа.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“