НА МАТУРА ПО ЖЕЛАНИЕ ДНЕС СЕ ЯВИХА 49 ЗРЕЛОСТНИЦИ

Начало » Последни публикации

31.05.2018

На зрелостен изпит по желание днес се явиха 49 зрелостници. Най-много - 30 зрелостници, положиха изпит по физика, 9 по испански език, 7 по география и икономика, двама по италиански и един по френски език.

Журналистът Стоян Стоянов от вестник „АзБуки“ изтегли „Вариант I“ за държавния зрелостен изпит по желание днес в МОН. Вариантът важеше за изпитите по петте предмета - френски, испански, италиански език, физика и астрономия и география и икономика.

Утре - 1 юни 2018 г., приключва майската изпитна сесия, когато ще се проведат последните изпити по желание - по история и цивилизация и по химия и опазване на околната среда.

Всички изпити започват в 8.00 ч. и продължават четири астрономически часа. За учениците със специални образователни потребности са предвидени допълнително два часа за работа.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“