ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПОСЕТИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В ЕТРОПОЛЕ

Начало » Последни публикации

03.12.2012

На 3 декември 2012 г. заместник-министър Милена Дамянова бе на посещение в няколко целодневни детски градини в гр. Етрополе. „Еделвайс”, „Слънчице”, „Слънчо” са имената на детските градини, в които заместник-министър Дамянова се срещна с малчуганите и техните учители. Заедно с г-жа Дамянова бе и кметът на гр. Етрополе инж. Богомил Георгиев, началникът на РИО София-област г-н Христо Андреев, както и заместник-областният управител на Софийска област г-жа Мария Кунина.

По-късно заместник-министър Дамянова посети и СОУ „Христо Ясенов”.

„Разбира се, че има бъдеще образователната система, полагат се максимални усилия тя да бъде оптимална. В Етрополе успях да видя, че учителите са намерили правилния път. Политиките на сегашния екип на Министерството на образованието, младежта и науката се формират не в нашите кабинети, а в училището, в детските градини, това са все хубави практики.”, сподели пред учители, ученици и директори заместник-министър Дамянова. „Споделянето на опит, идеи и практики, действа мотивиращо, като по този начин се подобрява качеството на образованието в училищата”, допълни още тя.

Заместник-министър Дамянова подчерта, че няма да има промяна при седмокласниците и дванайсетокласниците. Промяна ще има при четвъртокласниците, които тази година ще решават тест по модела на Парос.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“