ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА МИЛЕНА ДАМЯНОВА ПОСЕТИ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В ЕТРОПОЛЕ

Начало » Последни публикации

03.12.2012

На 3 декември 2012 г. заместник-министър Милена Дамянова бе на посещение в няколко целодневни детски градини в гр. Етрополе. „Еделвайс”, „Слънчице”, „Слънчо” са имената на детските градини, в които заместник-министър Дамянова се срещна с малчуганите и техните учители. Заедно с г-жа Дамянова бе и кметът на гр. Етрополе инж. Богомил Георгиев, началникът на РИО София-област г-н Христо Андреев, както и заместник-областният управител на Софийска област г-жа Мария Кунина.

По-късно заместник-министър Дамянова посети и СОУ „Христо Ясенов”.

„Разбира се, че има бъдеще образователната система, полагат се максимални усилия тя да бъде оптимална. В Етрополе успях да видя, че учителите са намерили правилния път. Политиките на сегашния екип на Министерството на образованието, младежта и науката се формират не в нашите кабинети, а в училището, в детските градини, това са все хубави практики.”, сподели пред учители, ученици и директори заместник-министър Дамянова. „Споделянето на опит, идеи и практики, действа мотивиращо, като по този начин се подобрява качеството на образованието в училищата”, допълни още тя.

Заместник-министър Дамянова подчерта, че няма да има промяна при седмокласниците и дванайсетокласниците. Промяна ще има при четвъртокласниците, които тази година ще решават тест по модела на Парос.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“