МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ УЧАСТВА В ОТКРИВАНЕТО НА ВТОРАТА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „СЕРВИЗНА РОБОТИКА И ИНТЕЛИГЕНТНИ СИСТЕМИ 2012“

Начало » Последни публикации

30.11.2012

На 30 ноември 2012 г. министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов участва в откриването на Втората национална конференция с изложба на тема „Сервизна роботика и интелигентни системи 2012“, която се проведе в Българската академия на науките. Форумът се осъществява в рамките на Европейската седмица на роботиката.

Министър Игнатов поздрави участниците в конференцията и добави: „Фактът, че тази национална конференция стартира в рамките на Европейската седмица на роботиката е показателен за процесите, които протичат в българската наука”. Той изтъкна, че благодарение на научните колективи и постиженията на млади учени, България започва да се превръща във фактор в областта на роботиката. Министър Игнатов отправи молба към научната общност в България да подкрепи изготвения проект за Оперативна програма Наука и образование за интелигентен растеж.

При откриването на конференцията акад. Чавдар Руменин, директор на Института по системно инженерство и роботика при БАН, прочете поздравителен адрес от Президента на Р България Росен Плевнелиев към участниците във форума.

Организатор на конференцията и изложбата е Институтът по системно инженерство и роботика при БАН.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“