ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДЕНИЦА САЧЕВА: ОБРАЗОВАНИЕТО СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОВЕЧЕ СОЦИАЛНИ ИНОВАЦИИ

Начало » Последни публикации

16.07.2018

Образованието се нуждае от повече социални иновации и индивидуален подход към децата за постигането на трайни резултати. Сред ключовите понятия на модерните системи са мобилност, дигитализация и иновации“.

Това каза заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева при откриването на обучителен семинар на Координационното звено по изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства (2015-2020) в Ловеч. 

По думите й в момента се инвестират много усилия и средства за подобряване на качеството на образованието и особено на приобщаващото образование в национален мащаб.


На семинара, който се провежда днес и утре, се обсъждат конкретните ангажименти на членовете на Координационното звено по реализиране на Плана за действие за изпълнение на Стратегията. В него участваха още кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и началникът на РУО-Ловеч Еленко Начев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“