МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ОТКРИ НОВИ УЧЕБНИ КАБИНЕТИ В ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ „ВЕЛИЗАР ПЕЕВ” - СВОГЕ

Начало » Последни публикации

16.11.2012

На 16 ноември 2012 г. в Професионалната гимназия „Велизар Пеев” в град Своге министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов откри нови учебни кабинети по чуждоезиково обучение, по география и икономика, по сладкарски изделия и работилница за художествени изделия от метал.

„Нашите представи, че за образование е необходима само висока духовност, останаха в миналото. Високата духовност е свързана с условията, в които се извършва целия образователен процес, защото тук се правят първите крачки за бъдещото израстване, особено в сферата на науките и иновациите.” каза в началото на церемонията министър Игнатов. Той подчерта, че за да се постигне високо качество на образование в съвременния свят, трябва една добра материална среда.

Министър Сергей Игнатов поздрави директора на училището, Станчо Атанасов, целия учителски колектив и учениците за новите придобивки.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“