МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ПОЗДРАВИ СТУДЕНТИТЕ И ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ ОТ УАСГ ЗА 70-ГОДИШНИНАТА ОТ ОСНОВАВАНЕТО НА УНИВЕРСИТЕТА

Начало » Последни публикации

15.11.2012

В Аулата на Университета по архитектура, строителство и геодезия се проведе тържествена церемония по случай 70 години от създаването на най-старото висше техническо училище в България. На честването присъстваха Сергей Игнатов, министър на образованието, младежта и науката, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика.

Министър Сергей Игнатов поздрави ръководството на УАСГ и гостите на събитието: „Наистина е уникална съдбата на хората, които са посветили живота си на строителството и архитектурата. Вие сте единствените, които през различни етапи на своя творчески живот имате възможност да показвате какво сте построили.” Министърът изтъкна важността на УАСГ за развитието на България: „От вас зависи усещането за щастие и благоденствие в днешния ден и оценката на историците след години, затова как сме живеели днес“. – сподели виждането си министър Игнатов

УАСГ е основан през 1942 година като Висше техническо училище. През годините висшето училище е сменило няколко названия. С решение на Народното събрание от 21 юли 1995 година става Университет по архитектура, строителство и геодезия.

В богата история през десетилетията в УАСГ висшето си образование са получили около 6000 архитекти и 25 000 инженери.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“