МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ ОТКРИ НОВ НАУЧНОИЗСЛЕДОВАТЕЛСКИ И УЧЕБЕН КОМПЛЕКС НА ПЛОВДИВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ

Начало » Последни публикации

15.11.2012

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов откри нов научноизследователски и учебен комплекс на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”. „Университетът, освен средище на образование и научна дейност, е и място за активен обществен живот – каза при откриването на новопостроения научноизследователски и учебен комплекс министър Сергей Игнатов и подчерта: „В синхрон с високия интелект, който е концентриран в тази институция, трябва да се развива и материално-техническата база, за да се предоставят отлични условия за работа на студентите и преподавателите”.

Министър Игнатов поздрави ректора на висшето училище доц. д-р Запрян Козлуджов и неговия екип, че за по-малко от 2 години успешно реализират мащабни проекти като Спортната зала и новия комплекс.

Съоръжението е с обща разгърната площ 865,88 кв. метра и включва две двуетажни сгради, които са естествено продължение на сградата на Ректората. Те са изградени със средства на университета за 5 месеца, а стойността на проекта е 720 хиляди лева. В първата сграда "А" ще се подготвят и управляват научноизследователски и инфраструктурни проекти, както и такива, които се отнасят до мобилността на студенти и преподаватели. Като част от комплекса е оформен и конферентен център с една по-голяма зала за семинари и научни форуми с 80 места и две по-малки зали с общо 50 места. В сграда „Б” ще се помещава учебен център с 300 места, разпределени в една аудитория и две семинарни зали.

На официалното откриване на комплекса присъстваха и г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет по дейност „Култура, образование, туризъм, иновации, развитие и европейски политики” на Община Пловдив, генералният консул на Гърция Николаос Пиперигос, протосингелът на Пловдивска митрополия отец Добромир, ректорът на Университета по хранителни технологии професор Кольо Динков, преподаватели и студенти.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“