БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ С НАГРАДA ОТ ЕВРОПЕЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА МЛАДИ УЧЕНИ

Начало » Последни публикации

19.09.2018

Учениците от пловдивската Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ Александър Шопов и Атанас Стефанов и научният им ръководител Александър Куртенков спечелиха наградата на Съвместния изследователски център на ЕК (JRC) по време на Европейския конкурс за млади учени. Състезанието се проведе в ирландската столица Дъблин между 14 и 18 септември 2018 г. Победителите от националния ни конкурс „Млади таланти“ взеха приза за проекта си „COLOUR RELATIONS IN YOUNG STELLAR OBJECTS“, в който изследват възможностите за търсене на млади звездни обекти. Наградата на учениците е посещение на Изследователския център на ЕК в Испра, Италия.

Освен тях две награди получи студентът Ивайло Желев за проекта DIGITAL IMAGE DENOSING BASED ON SPHE.

През следващата година домакин на Европейския конкурс за млади учени ще бъде България, след като Министерството на образованието и науката защити успешно кандидатурата на страната ни.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“