ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ДЕНИЦА САЧЕВА: ЕКОЛОГИЧНОТО ОБРАЗОВАНИЕ Е ПРИОРИТЕТ В УЧИЛИЩЕ

Начало » Последни публикации

26.09.2018

„Екологичното образование и здравословният начин на живот са сред основните приоритети в заниманията по интереси в училищата, наред с математиката, информационните технологии и природните науки. Часовете могат да се провеждат в детските градини, училищата или в специализирани бази“. Това заяви днес заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева на откриването на образователно-информационен център на „ЕКОПАК“ България.

По думите й по проекта „Твоя час“ в училищата в цялата страна са сформирани почти 1400 групи за занимания по интереси, свързани с екологично образование и здравословен начин на живот. Посещавали са ги над 22 390 ученици. Част от иновативните училища също са предложили иновации в обучението в тази сфера. „Уменията за подкрепа на устойчивото развитие са ключови в общообразователната подготовка в България. За нас е изключително важно, че бизнесът инвестира в информационни програми, които формират зелено мислене и усвояване на навици и умения, ориентирани към опазването на природата“, добави Сачева.

На откриването на образователно-информационния център присъстваха още министърът на екологията Нено Димов, кметът на София Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на „Екопак“ България Тодор Бургуджиев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“