ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ОБРАЗОВАНИЕТО, МЛАДЕЖТА И НАУКАТА МИЛЕНА ДАМЯНОВА УЧАСТВА В ЗАСЕДАНИЕ НА НАЧАЛНИЦИТЕ НА РЕГИОНАЛНИ ИНСПЕКТОРАТИ ПО ОБРАЗОВАНИЕ В СТРАНАТА

Начало » Последни публикации

13.11.2012

В рамките на 12 и 13 ноември 2012 г. в град Перник, заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова взе участие в организирана среща на началниците на регионалните инспекторати по образование в страната.

Преди това, г-жа Милена Дамянова присъства на представянето на иновативна практика в направление „Иновативни подходи в управлението за взаимодействие със заинтересовани страни” на тема „ Партнъорство за чисто училище” в ОУ „Св. Иван Рилски”, гр. Перник. Бяха презентирани различни инициативи, организирани от ученици, както и от техни родители, свързани с опазване на околната среда.

Заместник-министър Милена Дамянова се запозна с училищната база и присъства на един учебен час.

Целта на практиката "Иновативни подходи в управлението за взаимодействие със заинтересовани страни" е да създаде механизъм за партнъорство между деца, родители, учители, чрез формиране на екокултура в училищната среда. В дейностите разделно сметосъбиране, засаждане на дърветата, родителски срещи, се включват всички 45 училища от региона.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“