ЕДИН СРЕБЪРЕН И ДВА БРОНЗОВИ МЕДАЛА ЗАВОЮВА БЪЛГАРСКИЯТ ОТБОР ПО АСТРОНОМИЯ

Начало » Последни публикации

15.10.2018

С три медала - един сребърен и два бронзови медала, се завръщат българските ученици от националния отбор от XIII Международна олимпиада по астрономия, която се състоя от 6 до 14 октомври в Коломбо, Шри Ланка.

Сребърен медал спечели Иван Попов, ученик в ПМГ "Яне Сандански"- гр. Гоце Делчев, който получи и специален диплом за най-добър резултат на наблюдателния тур.

Бронзови медали завоюваха Явор Йорданов от НПМГ "Акад. Л. Чакалов" в София и Васил Николов от Първа частна математическа гимназия, гр. София.

Калина Георгиева, ученичка в МГ "Д-р П. Берон" - Варна,  и  Георги Апостолов от ПМГ "Акад. Н. Обрешков"- Бургас, получиха диплом за участие.

 В олимпиадата се включиха 83 ученици от 14 до 18-годишна възраст от 18 държави. Те се състезаваха в две възрастови групи - младша и старша. Състезанието се проведе в три състезателни тура - теоретичен, практически и наблюдателен.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“