ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА ДАДЕ НАЧАЛО НА СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО В БЪЛГАРИЯ

Начало » Последни публикации

09.11.2012

На 12 ноември 2012 година, заместник-министърът на образованието, млaдeжтa и науката Милена Дамянова даде старт на Световната седмица по предприемачество и участва в първия открит урок на тема „Пътят на учебника”, в 119 СОУ „Академик Михаил Арнаудов”, град София.

Заместник-министър Милена Дамянова се постави в ролята на бизнес-консултант и заедно с учениците осъществиха символичен процес, върху това как се създава един учебник. Урокът включи икономически и бизнес понятия, бяха разгледани конкретните професии на хора, които са ангажирани в тези процеси. Играта се състоеше в три операции по разплащане за свършената работа, за да може да се проследи какъв път извървява учебникът докато стигне до учениците и как се формира крайната цена.

След това заместник-министър Милена Дамянова поздрави децата и сподели за ролята на Министерството на образованието, младежта и науката в изграждането на предприемачески умения у учениците.

Инициативата е на „“Джуниър Ачийвмънт” - България и ще се проведе в 21 области в страната и с участие на близо 5000 ученици.

Световната седмица по предприемачество за България е под патронажа на Президента на Р България Росен Плевнелиев.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“