БЪЛГАРСКИ УЧЕНИЦИ СЕ КЛАСИРАХА НА ПЪРВО МЯСТО НА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО КИТАЙСКИ ЕЗИК

Начало » Последни публикации

25.10.2018

Станислав Макреев, ученик от 11 клас в столичното 18. СУ „Уилям Гладстон“ заедно със своята съотборничка Лора Тоскова от Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" в Пловдив, се класираха на първо място в Европа и на второ в света на най-престижното международно състезание по китайски език “Китайски езиков мост". Надпреварата се проведе в периода 7–22 октомври 2018 г. в град Кунмин, Китай. В състезанието взеха участие над 100 отбора с представители от 96 страни.

Участниците се съревновават в тест на китайски език по китайска история и култура. След това учениците трябва да подготвят реч на китайски език в рамките на четири минути, в която те трябва да представят своята родна страна и връзката си с китайската култура. В последния кръг участниците се състезават като демонстрират различни китайски песни, танци, калиграфия, чаена церемония и др.

 

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“