ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ОТКРИ НОВАТА СГРАДА НА СОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ В ГР. СЪЕДИНЕНИЕ И НАГРАДИ ОСЕМ ПРЕПОДАВАТЕЛИ С ПРЕСТИЖНОТО ОТЛИЧИЕ „КОНСТАНТИН ВЕЛИЧКОВ“

Начало » Последни публикации

01.11.2012

„В условия на безпрецедентна криза успяваме да заделим средства за образование. Предстои финансиране и довършване на още няколко училища в страната. Ако на предишните правителства им трябваха 29 години, за да направят първа копка на тази гимназия, на нас ни трябваше една година, за да изградим и обзаведем цялата сграда.“ Това каза премиерът Бойко Борисов по време на официалната церемония по откриване на СОУ „Христо Ботев“ в гр. Съединение. В Деня на народните будители министър-председателят връчи на директорката на училището и спечеления проект за интеграция на децата от малцинствен произход на стойност 103 244 лв.

Министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов, който също присъства на откриването, съобщи, че ведомството е успяло да реализира спестявания в собствения си бюджет, благодарение на което ще стане възможно финансирането на строежа на училищата в Садово, област Пловдив и Кайнарджа, област Силистра. „Благодаря за подкрепата, която ми гласува правителството при осъществяването на всички проекти, свързани с образованието на тези прекрасни младежи“, заяви министър Игнатов.

По време на церемонията премиерът Бойко Борисов връчи на осем преподаватели от различни училища в България наградата „Константин Величков“.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“