МИНИСТЪР СЕРГЕЙ ИГНАТОВ СЕ ВКЛЮЧИ В ПРАЗНИЧНИТЕ ПРОЯВИ НА ГР. ВИДИН ЗА ДИМИТРОВДЕН

Начало » Последни публикации

26.10.2012

На 26 октомври 2012 г., министърът на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов участва в тържествено заседание на Общинския съвет – град Видин.

В рамките на визитата си министър Игнатов гостува на ОУ "Иван Вазов" в града и се запозна с проект за бъдещата визия и развитие на училището. Той разгледа и творби на ученици подредени в изложба под наслов „Даровете на есента“.

Преди началото на деловата си програма министър Сергей Игнатов сподели пред журналисти виждането си, че в град Видин трябва да се изгради филиал на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, за да може Видин да се превърне в университетски център, какъвто заслужава да бъде. Според министър Игнатов функционирането на университетско звено в крайдунавския център ще привлече и други университетски структури в града.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“