ПЕТ ДЕЦА ОТ СЕЛО КРУШОВИЦА ПОЛУЧИХА СТИПЕНДИИ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТАЛАНТИТЕ СИ

Начало » Последни публикации

10.01.2019

Пет деца от Основно училище „Христо Ботев“ във врачанското село Крушовица получиха стипендии, с които да подпомогнат обучението и развитието на талантите си. Те спечелиха конкурс за детска рисунка и есе на тема „Най-добрият човек, когото познавам“.

Заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева заяви, че ще се радва, ако учениците разбират училището като място, в което ще получават възможности да реализират своите мечти и да са свободни да се занимават с онова, което ги вдъхновява. Тя посочи, че Министерството на образованието и науката работи да създава навсякъде подходящи условия за развитието училищата като средища за израстването на добри граждани и успешни хора.

Първокласничката Валерия Накова, третокласникът Ивалин Иванов, четвъртокласникът Антон Илиев, петокласничката Силвия Маринова и шестокласникът Илиан Алексиев ще получават по 50 лв. месечно до края на учебната година. В конкурса се включиха общо 20 деца от училището. Бяха раздадени и три поощрителни награди. Всички стипендии са осигурени от бивш възпитаник на училището в село Крушовица – Александър Миланов.

Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Национална платформа „Наука-бизнес“