УЧЕНИЦИ ОТ ГРАФ ИГНАТИЕВО И ЧЕШНЕГИРОВО ПОЗДРАВИХА СЛУЖИТЕЛИТЕ ОТ МОН

Начало » Последни публикации

15.01.2019

Ученици от училище „Граф Н. Игнатиев“ в  Граф Игнатиево и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Чешнегирово, Пловдивска област, поздравиха с песни, танци и разказ за историята на празника служителите от Министерството на образованието и науката по случай Банго Васил.

Децата сурвакаха за здраве като започнаха от заместник-министър Деница Сачева, която им пожела да продължават да пеят и танцуват, но ги призова да ходят редовно на училище, защото, само ако учат и се образоват, ще могат да осъществят мечтите си.

В училището в Граф Игнатиево се обучават деца от пет села, като 40% са от ромски произход, но по думите на директорката Даниела Петкова това не пречи заедно да празнуват всички празници. Васильовден е най-големият ромски празник, който се чества три дена.

Участниците в празника получиха подаръци - книжки и настолни игри, след което експертът по история Радостина Николова разходи децата пред портретите на бившите министри и им разказа накратко кой какво е допринесъл за развитието на образователното дело у нас. Тя попита децата дали си спомнят кой е бил министър, когато те са постъпили в първи клас. По годините на управление на министрите някои от тях успяха да познаят.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“