ПОКАНА ЗА УЧАСТИЕ НА МЛАДЕЖИ В ПЕТИЯ ФОРУМ НА ИНИЦИАТИВАТА НА ООН „АЛИАНС НА ЦИВИЛИЗАЦИИТЕ”

Начало » Последни публикации

17.10.2012

На 27 и 28 февруари 2013 г. във Виена ще се проведе V форум на Инициативата на ООН „Алианс на цивилизациите” (United Nations Alliance of Civilizations), чийто домакин е правителството на Австрия. Очакват се около 1000 участници, сред които външни министри от „Групата за приятелство” на страните членки на инициативата на ООН, ръководители на Международни организации, както и представители на неправителствени организации, науката и медиите.

На 26 февруари 2013 г., в деня преди началото на форума, ще се състои младежко събитие (UNAOS Youth Event) с участието на 150 млади хора от цял свят, които ще бъдат избрани на конкурсен принцип въз основа на свои предишни изяви в сферата на междукултурния диалог. Разходите, включващи пътни, дневни и настаняване в хотел, се поемат от организаторите.

Кандидатите трябва да са на възраст между 18 и 35 години, да са членове на неправителствени организации, работещи по темите на форума във Виена.

Програмата на форума може да видите ТУК.

Формулярите за кандидатстване могат да бъдат изтеглени ТУК.

Краен срок за изпращане на кандидатурите: 1 ноември 2012 г.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“