IN MEMORIAM

Начало » Последни публикации

19.03.2019

Снимка: Доцент д-р Игор Дамянов

НА 18 МАРТ ВНЕЗАПНО НИ НАПУСНА ДОЦЕНТ Д-Р ИГОР ДАМЯНОВ

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев изказва съболезнования на близките на доцент д-р Игор Дамянов, който внезапно ни напусна на 18 март. Поклонението ще се извърши в ритуалната зала на Централните софийски гробища в събота, 23 март 2019 г. от 12.00 ч.

Игор Дамянов е роден на 1 август 1953 г. в град Лом. От 2003 до 2005 г. беше министър на образованието и науката.

Доцент д-р Дамянов завършва специалност "История" в СУ "Св. Климент Охридски" през 1977 г. Специализира история на международните отношения в Париж, в Института по балканистика в Москва и в Атинския университет. Доктор хонорис кауза на Санкт-Петербургския държавен икономически университет. От 1978 г. преподава история в катедра "Международни отношения" на ВИИ, днес - Университет за национално и световно стопанство (УНСС). Беше декан на факултет "Международна икономика и политика", заместник-ректор на УНСС, заместник-министър на образованието и науката.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“