ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ВРЪЧИ НАГРАДАТА В КАТЕГОРИЯ „ОБРАЗОВАНИЕ“ В СЛИВЕН

Начало » Последни публикации

02.04.2019

„Днес повече от всякога са ни необходими уменията, които се развиват в часовете по математика – логическото мислене, анализът, търсенето на решението. Математиката е без граници, а всички дейности, които ние осъществяваме в обществото, са функционално зависими.“Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова при връчването на наградата в категория „Образование“ на церемонията „10 причини да остана в моя Сливен“, която се проведе в града на 100-те воеводи.

Наградата бе присъдена на Венета Кирова - учител по математика в Център за подкрепа и личностно развитие - Детски комплекс - Сливен. Тя бе номинирана заради отличните постижения на нейните ученици в много математически състезания и завоюваните златни медали на международния турнир „Математика без граници“.

„За мен е чест да връча награда на учител, и то по математика, защото тази наука става все по-важна за развитието на децата и когато учителят е добър успява да разкрие потенциала на своите възпитаници", каза заместник-министър Михайлова и благодари на учителката за неуморния труд и положените усилия. Тя посочи още, че когато образованието е приоритет, когато учителят е в центъра, то мотивираните ученици винаги ще има на кого да разчитат, а талантите  ще се откриват още в класната стая.

В категория „Технологии” наградата бе връчена от министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Номинирани за нея са експерти от община Сливен, изработили уникална за страната географска информационна система (ГИС), която е изключително иновативна и полезна както за институциите, така и за гражданите на областта.

За съществен принос в развитието на община Сливен отличени имаше и в категориите „Икономика“, „Култура“, „Спорт“ и „Сигурност“. Наградите бяха връчени от кмета на града Стефан Радев, от областния управител Чавдар Божурски, от народния представител Десислава Танева и от директора на дирекция в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“Александър Джартов.

„10 причини да остана в моя град“е кампания на в.„Стандарт“ и има за цел да покаже как ръководството на общините са променили облика на своя град чрез подобряване на градската среда, транспорта, образователната, културната и спортната среда. Тя цели още и да отличи хората, допринесли за тази промяна - бизнесмени, общественици, интелектуалци, учители, спортисти, които със своя труд са спомогнали за това - градът им да стане по-добро място за живеене, което те да не напускат.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“