ОТВОРЕНА Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ ЗА НАГРАДИТЕ ПИТАГОР

Начало » Последни публикации

10.04.2019

Снимка: Изображение на наградата

 

За първи път тази година в конкурса за наградите „Питагор“ за принос в областта на науката ще могат самостоятелно да кандидатстват научни организации, групи от учени или учени индивидуално.

Това ще става с апликационна форма за участие, която е публикувана на интернет-страницата на Министерството на образованието и науката.

В тазгодишния конкурс са предвидени две големи награди - за цялостен принос в развитието на науката и за млад учен. Ще има отличия и за най- утвърден учен в областта на природните, инженерни , хуманитарни, социални и медицински науки. Ръководителите на международни проекти също могат да кандидатстват за наградата за най-успешен ръководител на проект. Предвиждат се още две награди – за научен колектив и за значим принос на български учен, работещ в чужбина.

Носителите на голямата награда „Питагор“ ще получат грамота, парична награда по 12 000 лв. и авторска статуетка. Отличените във всички останали категории ще получат грамота, парична сума по 8000 лв. и холограма на статуетката Питагор.

Няма да бъдат допускани до участие кандидати, носители на наградата в предходните три години. Крайният срок за подаване на предложенията е 25 април 2019 г. на електронен адрес: [email protected] и [email protected].

Целта на инициативата на МОН е да се стимулират учените към значими научни постижения и успешна реализация на резултатите от фундаменталните и приложни научни изследвания в икономиката на страната.

Официалната церемония по връчване на годишните награди ще се проведе на 20-ти май от 19,00 ч. в Централния военен клуб.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всяко дете“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“