МИНИСТЪР ВЪЛЧЕВ: РАЗЧИТАМЕ НА ОБУЧЕНИЕТО ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО

Начало » Последни публикации

08.05.2019

„Разчитаме на възпитанието и обучението по безопасност на движението да подготви младите хора да бъдат отговорни, да спазват правилата за движение по пътищата и да пазят живота и здравето на околните“. Това каза министър Красимир Вълчев на церемония в 51 СУ по награждаване на лауреатите от олимпиада по безопасност на движението.

По думите на министър Вълчев учебните програми са били актуализирани така, че уроците по пътна безопасност да започват още от подготвителните групи на детската градина. В училище те са в часовете на класа. „Само, ако си поставим крайно амбициозни цели с това обучение, можем да постигнем много добри резултати. Те няма да се видят веднага, но може би след години ще проличат в броя на предотвратените произшествия“, обясни министърът. Той благодари на всички включили се в олимпиадата училища и добави, че са необходими повече такива социални инициативи.

В състезанието по пътна безопасност се включиха над 4600 деца от областите София-град, Стара Загора, Плевен и Русе. Те решаваха електронни тестове с въпроси от материала по безопасност на движението по пътищата в пети и шести клас. Най-добрите 50 деца получиха като награда безплатно обучение за безопасно управление на картинг. По време на церемонията министър Вълчев получи почетния знак на Института за пътна безопасност за активна работа в сферата на безопасното движение по пътищата.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“