ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: В БОРБАТА СРЕЩУ УПОТРЕБАТА НА НАРКОТИЦИ ТРЯБВА ДА ТЪРСИМ РЕШЕНИЕТО ЗАЕДНО

Начало » Последни публикации

09.05.2019

Важно е, че вече не си затваряме очите пред темата за зависимостите. Дълги години знаехме, какво се случва, но като че ли нямахме смелостта да поставим проблема, не само да го признаем, но и да търсим решение за него. Това каза заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова на откриването на кампанията на Българското национално радио под надслов „Избери живота“.

Трябва да признаем, че проблем има и да работим за разрешаването му, каза Таня Михайлова. По думите й МОН разработва заедно с МЗ, указания за действия при употреба, притежание и разпространение на наркотици на територията на училищата. Тя каза, че разчита да работи и с представители на МВР, ДАЗД и общините. С указанията ще се даде сигурност на учениците, учителите и директорите, които ще могат адекватно да реагират и да пращат сигнали към компетентните институции.

Целта на кампанията е с помощта на институции, неправителствени организации и всички засегнати страни да се проведе обществена дискусия за вредата от употребата на наркотични вещества и да бъдат показани опасностите, които крие употребата й.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“