ФОЛКЛОРНИЯТ ФЕСТИВАЛ „НАШИТЕ КОРЕНИ” СЪБРА ТАЛАНТИ ОТ ЧАСТНИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА

Начало » Последни публикации

11.05.2019

Фолклорен концерт под мотото „Нашите корени” събра в Пловдив млади таланти от частните детски градини и училища у нас. 18-то издание на форума тази година бе организирано съвместно с Министерството на образованието и науката. То се проведе в Частно основно училище „Бъдеще” и Частна езикова гимназия „Стоян Сариев”.

„Това, което постигнахте през последните години, е толкова ярко, че може да Ви прави горди. От Вашата мрежа са и първите иновативни училища у нас. Постигате видими резултати не само в областта на знанието, но и на възпитанието на вашите ученици”, каза в приветствието си директорът на дирекция „Образование на българите зад граница и училищна мрежа” в МОН Наталия Михалевска. Тя връчи и поздравителен адрес от името на заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова.

В приветствието си към участниците председателят на Българската асоциация на частните училища Мария Каменова заяви, че форумът е част от 21-годишната традиция на организацията и обединява усилията за съхраняване на културата и традициите ни. Участниците се надпреварваха в четири категории: хорове (вокални групи), индивидуални изпълнители (певци или инструменталисти), танцови формации и групи или индивидуални изпълнители на словесен фолклор – обичаи, обреди, ритуали; пословици, гатанки, скоропоговорки. Изявите бяха разпределени в три възрастови групи – от предучилищна възраст, до гимназиална степен. Фестивалът се проведе на 11 май като продължение на инициативата на МОН „Розите на България“ от миналата година.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“