ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: В ОБРАЗОВАНИЕТО РЕЗУЛТАТИ СЕ ПОСТИГАТ С ЕКИПНОСТ

Начало » Последни публикации

14.05.2019

Никой не успява сам, а образованието е секторът, който показва, че резултат се постига с екипност. В основата на това е трудът на всеки един учител и директор. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова се обърна към директорите на детски градини и училища в София, които бяха отличени за принос в образованието от Столичната община. Първите награди бяха връчени от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, която също отбеляза, че добрите резултати в системата се постигат благодарение на партньорството между общината, Регионалното управление на образованието и синдикатите.

По думите на заместник-министър Таня Михайлова учителите полагат много труд всеки от учениците им да постигне това, което ще му послужи да се реализира като достоен човек. Наградите бяха връчени в дните между 11 май, когато почитаме светите равноапостоли Кирил и Методий и 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Днес най-ясно си даваме сметка каква сила може да бъде словото. Истинското слово вдъхновява и дава пътека на нашите ученици. Пред нас, освен им да предадем знания, стои предизвикателството да ги научим да мислят критично, да отстояват идеите си и да имат активна гражданска позиция, посочи заместник-министърът.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“