БЪЛГАРСКИ УЧЕНИК Е НАЙ-ДОБРИЯТ АВТОМЕХАНИК

Начало » Последни публикации

28.05.2019

На първо място в международното състезание „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“се класира българският ученик Ерен Осман. Нашият отбор, представен от най-добрите участници в националния кръг, зае трето място в неофициалното класиране по нации.

Тримата български участници са Ерен Осман, ученик от Професионална гимназия по механотехника “Владимир Комаров” - гр. Силистра, с учител Георги Стоянов, Николай Петаларев от Професионалната гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“- гр. Пловдив, с учител Георги Гергов, и Кристиан Александров от Професионална гимназия по транспорт и енергетика "Хенри Форд" - София, с учител Божидар Божиков.

Европейският кръг на състезанието по професия „Young car mechanic“ се проведе на 25 и 26 май във Варшава, Полша. Програмата на отбора продължава с посещение на заводи и музеи, свързани с автомобилостроенето в Щутгарт - Германия.

Участниците в състезанието се завръщат в София на 29 май в 22.20 часа с полет от Франкфурт.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“