ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА В БЯЛА СЛАТИНА: ИЗПЪЛНЯВАМЕ АНГАЖИМЕНТИТЕ СИ ЗА ПОДКРЕПА НА ПРОФЕСИОНАЛНОТО ОБРАЗОВАНИЕ

Начало » Последни публикации

31.05.2019

Да имаш професия означава да имаш още една възможност в живота. Избрали сте да бъдете независими, когато завършите, да сте самостоятелни и да носите отговорност за собствения си живот – това е изборът на професионалното образование.

С тези думи заместник-министърът на образованието Таня Михайлова към учениците в Професионалната гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ в Бяла Слатина. Тя присъства на тържество по случай 110-годишнината от началото на обучението по шивачество в града. Празникът бе посрещнат от ученици и учители в изцяло обновената и реновирана сграда на училището. С 235 373 лева от инвестиционната програма на МОН е подменена дограмата, направена е топлоизолация и е изграден физкултурен салон.

Таня Михайлова каза, че министерството изпълнява своите ангажименти за развитие и подкрепа на професионалното образование и дуалното обучение. Задачата на Вашите учители е да предадат знания, но и да създадат отношение към света, каза заместник-министърът в обръщението си към възпитаниците на гимназия. Тя подчерта, че училището на е само една сграда, а се създава от учители, ученици, родители, от цялата училищна общност. Няма училище, което да успява без амбициозните учители и мотивираните ученици, посочи тя.

Заместник-министърът се включи по-късно и в честването на патронния празник на Средно училище "Христо Ботев" във Враца. Там тя откри виртуална лаборатория по биология, анатомия и здравно образование. Трябва да създаваме среда, в която учениците да се докосват до науката и процесите, да могат да правят, за да развиват критично мислене и да решават ситуации. Словото и науката са нашето оръжие днес, каза Таня Михайлова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“