БЪЛГАРСКИ МЛАДЕЖИ ПРЕДСТАВИХА СТРАНАТА НИ НА СВЕТОВНО СЪСТЕЗАНИЕ В КИТАЙ

Начало » Последни публикации

04.06.2019

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова поздрави учениците и студентите, които представиха България в състезанието за умения „Един пояс, един път“ в Китай. В него участваха над 700 младежи от 44 страни.

Студентите Денислав Трифонов от Техническия университет в София и Лена Тодорова от Стопанската академия в Свищов са на второ и десето място в показването на умения в областите „Електроника“ и „Спедитор“. Учениците Деница Тютюнкова и Тихомир Кирев от професионалната гимназия по облекло и фризьорство „Ана Май“ са показали какво могат да правят в областите „Красота“ и „Фризьорство“. Заместник-министър Таня Михайлова благодари на младежите за това, че са представили българската образователна система добре и им връчи грамоти. Отличие от МОН получиха и техните ръководители гл. ас. д-р Димитър Николов от Техническия университет и преподавателката от гимназия „Ана Май“ Ангелина Калоферова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Портал за наука
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Не си сам
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“