ПЕТ МЕДАЛА ЗАВОЮВАХА БЪЛГАРСКИТЕ УЧЕНИЦИ НА ЕВРОПЕЙСКАТА ОЛИМПИАДА ПО ФИЗИКА В РИГА

Начало » Последни публикации

06.06.2019

С пет медала - един златен, два сребърни и два бронзови, се завърнаха българските  участници в Третата Европейска олимпиада по физика, която се проведе от 31 май до 4 юни в латвийската столица Рига. В състезанието  се включиха над 180 ученика от 36 страни.

Златния медал завоюва Георги Александров от 12 клас на  СМГ „Паисий Хилендарски” - София. Сребърните медали получиха Александър Проданов от  9 клас на  ППМГ „Акад. Никола Обрешков”- Казанлък, и Александър Кръстев от 12 клас на МГ „Д-р Петър Берон” - Варна. Носители на бронзовото отличие са Владимира Иринчева от  12 клас на ПЧМГ - София, и Иво Петров от 11 клас на СМГ „Паисий Хилендарски” - София.

Ръководител на отбора е Нено Тодоров, преподавател във Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”.

Участието на България в тази олимпиада бе финансирано изцяло от МОН, за което учениците и ръководителят изказват своята благодарност.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“