ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР МИЛЕНА ДАМЯНОВА УДАРИ ПЪРВИЯ УЧИЛИЩЕН ЗВЪНЕЦ В УЧИЛИЩЕТО В СЕЛО ВИДРАРЕ

Начало » Последни публикации

17.09.2012

На 17 септември 2012 г. заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова участва в тържественото откриване на новата учебна година в ОУ „Васил Левски” в с. Видраре, община Правец.

„Повишаване на грамотността на младото поколение, достойно заплащане на учителския труд, създаване на силна училищна общност, външно оценяване и на училищата – това са малка част от приоритетите, които ще решаваме през новата учебна година”, каза заместник-министър Дамянова след като поздрави учениците, учителите и гостите на тържеството. Пред учителската колегия тя сподели: „Вие сте хората, резултатите от чийто труд ни дават увереност, че вървим в правилната посока”. Заедно с един от третокласниците заместник-министър Дамянова удари първия училищен звънец – подарък от Министерството на образованието, младежта и науката.

В първия учебен ден прага на училището прекрачиха 58 деца, 17 от които със специални образователни потребности. Най-развълнувани бяха 10-те първокласници.

На тържеството присъстваха още представители на Министерския съвет, на община Правец, на РИО София-област, на неправителствени организации. Приветствия до учениците на малкото училище изпратиха вицепремиерът Цветан Цветанов и министър Сергей Игнатов.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“