ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА: ЗАД ВСЕКИ УСПЯЛ УЧЕНИК СТОИ НЕУМОРЕН УЧИТЕЛ

Начало » Последни публикации

25.01.2020

Снимка на заместник-министър на образованието и науката Таня Михайлова и най-добре представилите се в националния конкурс за STEM науки в България


В днешното динамично време трябва да отговорим на бурното развитие на техниката и технологиите, но и когато знаем много, да покажем, че знаем. Важно е да бъдем хора, да имаме социални умения, да сме гъвкави и адаптивни. Това заяви заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова пред най-добре представилите се в националния конкурс за STEM науки в България.

В него са участвали над 300 ученици от 32 населени места в България. Отличени бяха 46 проекта на ученици, 18 учители бяха номинирани за награди. Тази година са включени вече и арт проекти, свързани с технологиите.

Това не са само природни науки, технологии и математика, това са дисциплини, които взети заедно, ни дават обяснение за света, в който живеем, дават ни начините, методите и средствата, чрез които да живеем по-добре, каза Таня Михайлова.

По думите ѝ освен да имаш идея, трябва да събереш екипа, да работиш и да развиваш идеята си. Но трябва да можеш и да анализираш, когато понякога една идея не се случи и да намериш верния начин да се случи, смята тя.

Заместник-министърът благодари на учениците и на техните учители, както и на организаторите от фондация „Европейски институт за технологии, образование и дигитализация“, които за трета година стимулират идеи и творчество на деца. Зад всеки един успял ученик стои неуморен учител с идеи и който умее да увлича, заяви Таня Михайлова.

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“