ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪР ТАНЯ МИХАЙЛОВА ОТКРИ ИЗЛОЖБА ПО ДЪРВОРЕЗБА В МОН

Начало » Последни публикации

21.02.2020

„Да предадеш любовта към занаята на своите ученици е изключително важно. Това е занаят, при който се съхранява българският дух и българските традиции“. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова откри изложба, посветена на 15-годишнината от създаването на школата по дърворезба към Центъра за подкрепа на личностното развитие към ОДК „Атанас Стоянов“- гр. Шумен.

Тя поздрави младите творци и посочи, че в училището учениците ще научат много неща, ще придобият знания и умения, но в школата те могат да покажат своето художествено виждане, своята фантазия. За това, че те са по-различни от другите, че са докоснати с талант и възможност да творят, заместник-министърът им пожела някои от тях да продължат с дърворезбата и в бъдеще, водени от любовта на своя учител към нея, защото изкуството е вечно.

В откриването на изложбата освен учениците, подготвили своите експонати, се включиха още директорът на центъра г-жа Мария Йорданова и преподавателят им г-н Ангел Минчев. Те споделиха, че за тези 15 години през школата са преминали над 700 деца, а днес в нея творят 76 деца на различни възрасти, водени от любовта към дърворезбата.

 

Национална електронна библиотека на учителите
Национален портал за ориентиране на учениците
Национална информационна кампания „Живот без насилие за всички деца“
Психолози от системата на предучилищното и училищното образование ще оказват психологическа подкрепа на ученици, учители и родители, които срещат различни трудности, породени от кризата с разпространението на Covid-19.
Портал за наука
EURAXESS България
EQAVET: VIREO 2 PILOT“ по програма Еразъм+
Национална платформа „Наука-бизнес“